Чи зростуть у 2024 році податки для бізнесу — відповідь прем'єр-міністра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи зростуть у 2024 році податки для бізнесу — відповідь прем'єр-міністра

Казна та Політика
318
Податки в Україні
Податки в Україні, www.pexels.com
У 2024 році податки для бізнесу зростати не будуть.
Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, коментуючи ухвалений напередодні головний кошторис країни.
«Потрібно сказати, що податки для бізнесу, порівняно з 2021 роком, зростати не будуть. Попри війну і всі складнощі ми розуміємо, що маємо підтримати приватний сектор, бо це основа нашої економіки», — зазначив він.
Глава уряду підкреслив, що українська влада продовжує успішні програми підтримки підприємців і запускає нові.
За його словами, 18 мільярдів гривень піде на програму пільгових кредитів «5 -7- 9».
Водночас на надання грантів на розвиток бізнесу виділено 1,4 мільярда гривень, на підтримку великих інвестиційних проєктів — 3 мільярди гривень, а для підтримки внутрішнього попиту на українські товари та послуги — 3 мільярди гривень.
Прем'єр-міністр наголосив, що, зокрема, на компенсації витрат за гуманітарне розмінування земель виділяється 2 мільярди гривень, на розвиток індустріальних парків — 1 мільярд.
Окрім того, передбачені видатки на компенсацію при купівлі техніки українського виробництва — 1 мільярд гривень.
«Також продовжуємо програму „єОселя“, яка стимулюватиме будівельний сектор. Разом з партнерами продовжуємо реалізацію інфраструктурних проєктів. Продовжуємо розвиток логістики. Все це, аби дати можливість українському бізнесу вистояти та розвиватися навіть попри повномасштабну війну», — резюмував Шмигаль.

Довідка Finance.ua:

  • в Україні планують ввести податки на криптовалюту;
  • раніше міністр фінансів Сергій Марченко повідомляв, що Міністерство фінансів наразі не може скоротити видатки державного бюджету, а також не має можливості змінювати податкову політику;
  • голова місії МВФ Гевін Ґрей заявляла, що міжнародна підтримка України буде поступово зменшуватися. Тому Київ повинен зосередитись на посилення спроможностей збирати доходи — як податкові, так і митні.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас