Чи може безробітна особа, яка не отримує пенсію через брак пенсійного стажу, отримати субсидію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи може безробітна особа, яка не отримує пенсію через брак пенсійного стажу, отримати субсидію

Особисті фінанси
798
Чи може безробітна особа, яка не отримує пенсію через брак пенсійного стажу, отримати субсидію
Чи може безробітна особа, яка не отримує пенсію через брак пенсійного стажу, отримати субсидію
Попри повномасштабну російську агресію українці зобов’язані сплачувати комунальні послуги в повному обсязі. Проте певні категорії осіб мають можливість подати заявку на отримання житлової субсидії.
У Пенсійному фонді України розповіли, чи можуть призначити субсидію особі, яка не працює, але не має права на пенсію через брак стажу.
Особі, якій виповнилося 60 років і яка не має достатнього страхового стажу для отримання пенсії за віком, може бути призначена житлова субсидія.
Для цього потрібно, щоб вона мала не менше 15 років страхового стажу та не менше ніж місяць протягом періоду, за який враховуються доходи під час призначення житлової субсидії, отримувала державну соціальну допомогу малозабезпеченій сім’ї, яка призначається органами соціального захисту населення.
Це передбачено підпунктом 3 пункту 14 постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Довідка Finance.ua:

  • за даними Пенсійного фонду (ПФУ), станом на початок 2024 року в Україні налічувалося понад 10 млн пенсіонерів. Із них 51% отримують пенсії у розмірі менше, ніж 4 тис. грн. До речі, за два роки повномасштабної війни пенсіонерів поменшало на майже 325 тис.;
  • попри те, що пенсійні виплати в Україні не дуже високі, є ще одна загроза. Невдовзі їх взагалі може не бути. Заяви чиновників, які лунають останнім часом, свідчать лиш про одне: українцям вже зараз дали зрозуміти, що розраховувати на державу не варто.
Читайте більше в нашій статті:

Що робити з грошима, щоб забезпечити собі комфортну старість

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас