Чи мають українські військові пенсіонери право на переказ пенсії при переїзді в Польщу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи мають українські військові пенсіонери право на переказ пенсії при переїзді в Польщу

Особисті фінанси
1136
Чи мають українські військові пенсіонери право на переказ пенсії при переїзді в Польщу
Чи мають українські військові пенсіонери право на переказ пенсії при переїзді в Польщу
Пенсійний фонд пояснив, чи мають українські військові пенсіонери право на переказ пенсії при переїзді в Польщу на постійне місце проживання.
До Пенсійного фонду звертаються люди, котрі проживають на території України та отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», з питанням, чи мають вони право на виплату пенсії у разі переїзду на постійне місце проживання до Польщі.
В ПФ пояснили, що правові відносини між Україною та Республікою Польща у галузі пенсійного забезпечення регулюються Угодою між Україною та Республікою Польща про соціальне забезпечення від 18.05.2012, яка набула чинності 1 січня 2014 року.
Згідно зі статтею 2 Угоди, положення Угоди застосовуються до законодавства про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, що стосується пенсії за віком, по інвалідності, у зв’язку із втратою годувальника, за вислугу років.
Водночас ця Угода не застосовується до спеціальних схем пенсійного забезпечення військовослужбовців та інших осіб, пенсійне забезпечення яких здійснюється на умовах, відмінних від загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.
Отже, у разі переїзду на проживання на територію Польщі, відповідно до Угоди, вищевказані пенсіонери не мають права на переказ пенсії, призначеної на умовах Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас