Чехія заморозила близько 350 млн євро підсанкційних активів рф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чехія заморозила близько 350 млн євро підсанкційних активів рф

Світ
793
Чехія заморозила близько 350 млн євро підсанкційних активів рф
Чехія заморозила близько 350 млн євро підсанкційних активів рф
Загальна сума заморожених у Чехії активів громадян росії, які потрапляють під санкції, становить понад 14 мільярдів гривень (347,36 мільйона євро).
Про це оголосив посол Чехії в Україні Радек Матула під час зустрічі з головою Агентства з розшуку й менеджменту активів (АРМА) Оленою Думою.
Чеський посол зазначив, що правоохоронні органи Чехії активно відстежують інформацію щодо громадян росії, які підпадають під санкції, та запевнив у підтримці Прагою вступу Києва до ЄС і НАТО.
Сторони обговорили перспективи взаємної співпраці в майбутньому, зокрема щодо налагодження взаємодії між АРМА та аналогічними відомствами Чехії у сфері виявлення, розшуку та управління активами.
У березні цього року чеський прем'єр Петро Фіала оголосив, що Чеська Республіка заморозила активи на сотні мільйонів крон російських громадян та компаній, які підпадають під санкції ЄС.
У червні Європейський Союз дійшов висновку, що він не може законно конфіскувати заморожені російські активи у ЄС. Після цього він зосередився на плані конфіскації прибутку з використання цих активів.
Пропозиція Європейської комісії щодо використання заморожених державних російських активів у ЄС на користь України не буде опублікована до вересня.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас