Брати і сестри загиблих та безвісти зниклих отримали відстрочку від мобілізації — закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Брати і сестри загиблих та безвісти зниклих отримали відстрочку від мобілізації — закон

Особисті фінанси
349
Брати і сестри загиблих та безвісти зниклих отримали відстрочку від мобілізації — закон
Брати і сестри загиблих та безвісти зниклих отримали відстрочку від мобілізації — закон
Верховна Рада України 21 серпня проголосувала за основу і в цілому за законопроєкт № 11 391. Він передбачає відстрочку від служби в армії тим, чиї неповнорідні родичі загинули або зникли безвісти на війні з росією.
Про це повідомили у своїх Telegram-каналах народні депутати Олексій Гончаренко («Європейська солідарність») та Ярослав Железняк («Голос»).
Гончаренко — один з ініціаторів законопроєкту. За його даними з зали ВРУ, за основу проєкт підтримали 309 депутатів, в цілому — 310.
«Давно порушував питання про те, що має бути надана відстрочка від призову чоловікам, у яких неповнорідний брат чи сестра загинули або зникли безвісти на війні. Бо в законі про мобілізацію досі було про відстрочку тільки для повнорідних. Нарешті виправляємо цю несправедливість», — прокоментував він сьогоднішнє ухвалення.
Цей документ після підписання президентом Володимиром Зеленським вноситиме зміни до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо розширення кола військовозобов’язаних, чиї близькі родичі, зокрема рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра загинули або зникли безвісти під час участі у бойових діях. Він надаватиме відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.
Неповнорідними називають братів та сестер, у яких спільний лише хтось один із батьків — мати або батько, а не обидва з них.
У липні 2023 року президент Володимир Зеленський підписав закон щодо розширення підстав звільнення з військової служби деяких категорій громадян в період воєнного стану.
Відтоді додатковою підставою звільнення з військової служби є те, що близькі родичі — чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра — загинули або пропали безвісти після повномасштабного вторгнення росії.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас