Уряд вніс зміни в правила відстрочки від мобілізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд вніс зміни в правила відстрочки від мобілізації

Казна та Політика
1609
Уряд вніс зміни в правила відстрочки від мобілізації
Уряд вніс зміни в правила відстрочки від мобілізації
Кабінет Міністрів вніс зміни в правила надання відстрочки від мобілізації. Одну із категорій, яка дає право на відстрочку, вирішили розмежувати.
Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.
Мова йде про внесення змін до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період щодо перегляду документів, що підтверджують право на відстрочку для осіб відповідно до нового «мобілізаційного закону».
Таким чином тих, хто має осіб, яких вони утримують, та мають осіб, за якими здійснюють постійний догляд, розмежували між собою. Це будуть дві окремі категорії, а відтак і пакети документів, що підтверджують зазначений факт.
Також, за словами Мельничука, Кабмін удосконалив механізм отримання акту про встановлення факту здійснення постійного догляду, врегульовано процедуру та строк його видачі.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство оборони України планує восени цього року запустити в застосунку Резерв+ функцію онлайн-рекрутингу;
  • у Міноборони є ідея, щоб зробити застосунок «Резерв+» онлайн-ТЦК, щоб всі послуги, які є в ТЦК, можна було отримати через додаток. Зокрема, планується, щоб через застосунок можна було оформлювати відстрочку для багатодітних сімей та студентів;
  • при виїзді з України у чоловіків призовного віку почали перевіряти військово-облікові документи. Їх наявність з 17 липня є обов’язковою при перетині кордону.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас