Без допомоги США вже в січні можуть виникнути проблеми з соцвиплатами — голова бюджетного комітету Ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без допомоги США вже в січні можуть виникнути проблеми з соцвиплатами — голова бюджетного комітету Ради

Казна та Політика
660
Без допомоги США вже в січні можуть виникнути проблеми з соцвиплатами — голова бюджетного комітету Ради
Без допомоги США вже в січні можуть виникнути проблеми з соцвиплатами — голова бюджетного комітету Ради
Якщо американські конгресмени так і не погодять фінансову допомогу Україні на наступний рік, то вже в січні 2024-го можуть виникнути проблеми з соціальними видатками.
Про це заявила голова бюджетного комітету Ради Роксолана Підласа в коментарі Forbes.
Щодо січневих видатків соціальної та гуманітарної сфери без допомоги США вже можуть виникнути певні складнощі, сказала Підласа.
За такого сценарію в січні уряд може стикнутися з нестачею 20 млрд грн на соціальні видатки, каже ще один депутат з владної партії «Слуга Народу» на умовах анонімності.
Якщо допомоги США не буде, доведеться скорочувати видатки, також уряд буде намагатись залучити більше грошей до бюджету на внутрішньому борговому ринку, зазначила Підласа.
Варіант з друком гривні не бажаний, але він може бути однією з опцій, зазначили на умовах анонімності депутат «Слуги Народу» та співрозмовник Forbes у Кабміні.
Нагадаємо, в США тривають суперечки між двома основними партіями через законопроєкт на $111 млрд з пакетом допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Документ також включає фінансування укріплення кордону між США та Мексикою, але республіканці вважають ці заходи недостатніми та вимагають збільшення фінансування.
Через це Сенат США 6 грудня заблокував згаданий законопроєкт. Фактично питання надання як військової, так і фінансової допомоги Україні від США тепер залежить від консенсусу між демократами та республіканцями щодо питання кордону з Мексикою.
Документ передбачає $11,8 млрд прямої бюджетної підтримки України, з яких $3,3 млрд мали надійти ще цього року, а решта — у 2024-му.
У Міністерстві оборони США заявили, що на військову допомогу Україні залишилося близько 5,9 мільярда доларів.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас