Банкір спрогнозував курс долара до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір спрогнозував курс долара до кінця року

Валюта
5903
Банкір спрогнозував курс долара до кінця року
Банкір спрогнозував курс долара до кінця року
Національний банк і надалі спрямовуватиме зусилля на втримання балансу між попитом та пропозицією, що стане запобіжником від стрімких курсових змін.
Такий прогноз дав у коментарі Укрінформу голова правління Глобус Банку Сергій Мамедов.
Він вважає, що до кінця року ситуація на валютному ринку навряд чи суттєво зміниться: курсові коливання відбуватимуться в поточному «коридорі» у 41,3 грн — 42 грн за долар, що загалом збігатиметься з курсовими розрахунками, закладеними в бюджет-2024.

Курс криптовалют до долара 💸

«Протягом року монетарна політика НБУ була досить ефективною та зваженою, що дало змогу активізувати кредитування та поступово переорієнтувати гривневі депозити на більш тривалі в часі — від 1 року до 2,5 років, за якими зараз фіксуються найбільші ставки — до 15% річних. А впроваджений Нацбанком режим „керованої гнучкості“ на валютному ринку суттєво зменшив попит на валюту та дав змогу повернути ринкове регулювання курсів. Але при цьому, щоб запобігти неконтрольованим процесам, НБУ зберіг дієві важелі впливу на ринок, зокрема через механізм валютних інтервенцій, що вкрай важливо для нормального функціонування ринку під час війни», — пояснив банкір.
Він нагадав, що з початку року курсова політика Нацбанку була досить ефективною, адже, попри економічні та воєнні чинники, на ринку вже давно відсутні ажіотаж чи паніка, долар та євро не вважаються дефіцитом.
«Звісно, що курсові показники більшістю громадян сприймаються як маркер економічної ситуації в країні. Тому ми прогнозуємо, що надалі Нацбанк діятиме ефективно, і коли виникне потреба — досить рішуче. Тож попри можливі нові, ще незнані воєнні та економічні виклики, загальна ситуація на валютному ринку залишатиметься досить стабільною та прогнозованою: гривні не загрожує неконтрольоване знецінення», — підсумував Мамедов.

Довідка Finance.ua:

  • Олег Пендзин вважає, що тренд зміниться на висхідний уже на поточному тижні, але не чекає значного подорожчання долара. Андрій Забловський та Андрій Шевчишин схиляються до думки, що початок вересня буде «розгойдувальним»;
  • Василь Фурман, член Ради Національного банку України, доктор економічних наук, зазначив, що стан валютного ринку України є стабільним, а показники щодо курсу гривні та інфляції в умовах війни є дуже гарними;
  • восени 2024 року значного зростання курсу долара не очікується. НБУ продовжить контролювати ситуацію на ринку та не допустить різких коливань.
Finance.ua запустив безкоштовну валютну розсилку для тих, хто стежить за валютним ринком та хоче розуміти й аналізувати пов’язані з валютним курсом події. Отримуйте щопонеділка найважливіші оновлення за тиждень у світі валют, ексклюзивні фінансові поради та прогнози по курсах на прийдешній тиждень безпосередньо на вашу поштову скриньку!
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас