Автоцивілка: що покриває, скільки коштує та де оформити за кілька хвилин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автоцивілка: що покриває, скільки коштує та де оформити за кілька хвилин

Страхування
92
Автоцивілка: що покриває, скільки коштує та де оформити за кілька хвилин
Автоцивілка: що покриває, скільки коштує та де оформити за кілька хвилин
Навіть найдосвідченіший водій не застрахований від ризику стати учасником ДТП. Тому важливо заздалегідь мати надійний захист від можливих наслідків. Саме для цього й існує автоцивілка (вона ж ОСЦПВ. — ред.).

Що таке ОСЦПВ?

Це обов’язкове страхування цивільної відповідальності власників наземних транспортних засобів, визначене законодавством. Такий поліс захищає водія від фінансових втрат у випадку, якщо він стане винуватцем ДТП й завдасть шкоди іншому учаснику руху.
Тобто якщо виникає ДТП з вашої вини, автоцивілка покриє витрати на відшкодування збитків, заподіяних іншому водієві, його автомобілю чи здоров’ю.

Читайте також: Автоцивілка чи каско. В чому різниця і що обрати

Від чого захищає автоцивілка?

Автоцивілка покриває виплати, пов’язані з пошкодженням майна третіх осіб:
  • матеріальні збитки, завдані іншому транспортному засобу;
  • компенсацію шкоди здоров’ю чи життю потерпілих.
При цьому автоцивілка не покриває пошкодження автомобіля чи здоров’я власника цього полісу — для цього існує додаткове страхування.
Щодо розміру компенсації постраждалій стороні, то ліміт виплат становить:
  • за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю — 320 тис. грн на одного потерпілого, незалежно від кількості потерпілих;
  • за шкоду, заподіяну майну потерпілих — 160 000 грн на одного потерпілого, але не більше 800 000 грн на одну страхову подію.

Переваги автоцивілки

Основною перевагою автоцивілки є те, що вона захищає ваші фінанси в разі аварії. Так, за полісом ОСЦПВ страхова компанія платить не застрахованому, а потерпілому в ДТП. Але тут є важливий момент:
«Якщо у винуватця не виявилося поліса ОСЦПВ, компенсувати шкоду потерпілому буде МТСБУ зі своїх гарантійних фондів. А після цього Бюро обов’язково пред’являє винуватцю регресну вимогу, і він змушений буде компенсувати всю суму заподіяної потерпілому шкоди плюс витрати на експертизи, суди тощо. Щороку Бюро стягує регреси на десятки мільйонів гривень. Якщо грошей у винуватця немає, накладається стягнення на його майно», — наголошують у Моторно (транспортному) страховому бюро України.
Ліквідація наслідків ДТП може бути доволі коштовною, особливо якщо йдеться про ремонт автомобіля чи лікування потерпілих. Автоцивілка гарантує, що ці витрати будуть покриті страховою компанією, а ви — збережете свої кошти, майно та нерви.
Також в Україні діють штрафи за відсутність обов’язкового страхування, адже відповідно до українського законодавства, автоцивілка є обов’язковою для кожного автовласника. Тож купуючи поліс ОСЦПВ ви вбережете себе від цих неприємностей.т.

Від чого залежить ціна автоцивілки?

Ціна поліса залежить від кількох факторів:
  • типу та об’єму двигуна вашого автомобіля;
  • регіону реєстрації транспортного засобу;
  • водійського стажу;
  • терміну дії страховки та наявності додаткових опцій.

Де і як обрати найкращий поліс ОСЦПВ

Захистіть себе та свої фінанси, оформивши автоцивілку прямо зараз. На Finance.ua ви можете всього за кілька хвилин підібрати найкращі пропозиції від надійних страхових компаній України — для цього не треба заповнювати безліч полів, а лишень вказати номер свого авто. Порівняйте всі варіанти та оберіть найкращий для себе!
Автоцивілка: що покриває, скільки коштує та де оформити за кілька хвилин

Оформлюйте автоцивілку за кілька хвилин 🚙

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас