«Автоцивілка» може здорожчати на 25%, — прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Автоцивілка» може здорожчати на 25%, — прогноз

569
«Автоцивілка» може здорожчати на 25%, — прогноз
«Автоцивілка» може здорожчати на 25%, — прогноз
Нове законодавство дозволяє вільне ціноутворення на ринку автострахування.
Про це розповіли учасники круглого столу «Нормативні зміни у страхуванні: які новації очікують на споживачів», проведеного «Фінансовим клубом».
«В „автоцивілці“ дуже суттєво змінюються правила гри. У цьому продукті буде зростання ціни. Ми очікуємо, що в межах 25%», — повідомив директор з роздрібного бізнесу СК «ІНГО» Микола Матика.
Але потім ціни можуть навіть знизитися.
«Це буде тимчасове явище, яке потім відамортизує, тому що компанії будуть зацікавлені в тому, щоб залишати прибуткових клієнтів і для них робити знижки. Новий закон дозволяє вільне ціноутворення. І від збиткових клієнтів, через збільшення ставки страхової премії, будуть відмовлятися, а прибуткових — намагатися залишити і залучати», — пояснив Микола Матика.

Читайте також: Новий закон про автоцивілку (ОСЦПВ): що змінюється

Вільне ціноутворення — не єдина новація на ринку «автострахування».
«Збільшуються ліміти, ми переходимо в формат прямого врегулювання збитків, відкидається для певного віку автомобілів внесок, ремонти будуть відбуватися на СТО. Цей продукт стає більш клієнтоорієнтованим!» — впевнений страховик.
Директор департаменту з розвитку корпоративного бізнесу СК «ТАС Лайф» Владислав Махлай каже, що зростання цін очікується і в інших сегментах.
«Інфляція буде впливати на медичне страхування і КАСКО», — каже він.

Довідка Finance.ua:

  • 17 червня президент України Володимир Зеленський підписав закон про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ).
  • Як кажуть в НБУ, Закон України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» забезпечить подальший розвиток цього сегменту ринку та наблизить його функціонування до стандартів ЄС.
Tesla чи Renault, дизель чи електрокар — не так важливо. Головне під час поїздок на авто — ваша безпека, тож радимо не забувати вчасно оформлювати обов’язкову автоцивілку. А швидко, зручно та вигідно це можна зробити на Finance.ua. Переходьте за посиланням, порівнюйте ціни і вигідно оформляйте поліс ОСЦПВ всього за кілька хвилин.

Хочу вигідно придбати автоцивілку

За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас