airBaltic відстрочила встановлення Starlink на свої літаки: названо причину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

airBaltic відстрочила встановлення Starlink на свої літаки: названо причину

Фондовий ринок
571
Латвійська авіакомпанія airBaltic перенесла на 2024 рік встановлення Starlink компанії SpaceX на свої літаки через затримку із сертифікацією.
Спочатку авіаперевізник розраховував розпочати встановлення спеціального обладнання у 2023 році. Воно дозволить пасажирам користуватися високошвидкісним інтернетом із салону літака на всіх етапах перельоту.
airBaltic декларує, що послуга буде безкоштовною, а пасажирам не потрібно проходити авторизацію для виходу в мережу.
AirBaltic перебуває в постійному спілкуванні з SpaceX і Airbus для отримання необхідного додаткового сертифіката на літак (supplemental type certification), щоб оснастити флот авіакомпанії з авіалайнерів Airbus A220−300 інтернет-зв'язком від Starlink. Наразі авіакомпанія очікує, що встановлення обладнання розпочнеться у 2024 році", — повідомили avianews.com у прес-службі airBaltic.
Латвійська авіакомпанія стане першою в Європі, яка запропонує авіамандрівникам користуватися інтернетом від Starlink на борту літака.
Особливістю послуги від Starlink є велика ширина каналу та низька затримка передачі даних 20 мс. Такі параметри дозволять пасажирам грати в онлайн-ігри або здійснювати відеодзвінки під час польоту.
Кожен літак з антеною Starlink отримує канал у 350 мегабіт/с. Якщо всі 145 пасажирів на борту Airbus A220−300 AirBaltic одночасно вийдуть у мережу, кожен з них отримає канал 2,4 Мегабіту/с. Цього достатньо, щоб відкривати соціальні мережі, сайти новин або переглядати потокове відео.
Висока швидкість передачі даних та низька затримка передачі сигналу стали можливими завдяки тому, що супутники Starlink використовують низьку орбіту та літають на висоті 500 км. Це в 65 разів менше, ніж у звичайних геостаціонарних супутників, які раніше почали використовувати надання послуги інтернету в літаках.
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас