Почему бизнесу стоит перейти на облачную цифровую подпись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Почему бизнесу стоит перейти на облачную цифровую подпись

Личные финансы
591
Реалізацію Національного плану скорочення викидів від великих спалюючих установок (НПСВ) і терміну виконання відповідної Директиви ЄС № 2010/75 необхідно подовжити до 1 січня 2038 року, оскільки виконати його у встановлені терміни — до 2028−2033 рр. практично неможливо, заявила Європейська бізнес асоціація (ЄБА).
«Ми повинні поставити себе на місце інвестора, який підтримав державу в необхідності модернізації енергетичної системи, і розраховував на запропоновану нею (державою — ІФ) ж фінансову підтримку. Замість цього ми спостерігаємо ситуацію, заручниками якої стали всі українці. Нам необхідно якомога швидше відновити діалог щодо виходу з цієї кризи, поки ще не пізно», — наводиться в повідомленні на сайті ЄБА коментар координатора Комітету екології та сталого розвитку Ольги Бойко.
В ЄБА оцінюють необхідні інвестиції для реалізації НПСВ в EUR4,1 млрд, з яких 82% – в 2021-2027 рр., і вважають практично неможливим виділення такої суми власниками установок.
В асоціації пропонують також передбачити джерела і механізми фінансування НПСВ, актуалізувати перелік установок і переглянути послідовність впровадження проектів зі встановлення пилогазоочищення.
ЄБА підкреслила, що підтримує повноцінне впровадження НПСВ при оперативному запуску процесу його оновлення з залученням уряду, представників Енергетичного співтовариства, бізнесу та громадськості.
В асоціації нагадують, що мета НПСВ — знизити викиди оксидів азоту на 72% до 2033 року, а викиди сірки і пилу — на 95% до 2028 року. У разі невиконання вимог НПСВ операторам установок доведеться зупиняти роботу енергоблоків.
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас