Президент о тарифах на коммуналку: они должны быть рыночными — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент о тарифах на коммуналку: они должны быть рыночными

Казна и Политика
1835
Партія «Слуга народу» будує українську економіку на принципах відкритості, справедливості та сучасності.
Про це розповів голова політсили Олександр Корнієнко в ефірі телеканалу «Україна24».
«Відкрита економіка — це коли ринки відкриті, а регулювання достатнє, щоб вони могли працювати. Проте держава може робити певні інтервенції, як ми побачили на прикладі тарифів. Коли ринок погано спрацьовує, то держава може втручатися», — пояснив він.
Другим принципом економічної політики політсили Корнієнко називає справедливість. За його словами, бізнес будь-якого масштабу має бути чесним.
«Якщо ти чесно робиш, тоді до тебе нема питань. Якщо ні – питання будуть. І це стосуватиметься всіх масштабів. Якщо це великий бізнес — держава бореться з монополізмом і політичною корупцією. Якщо середній — боротьба з виведенням бізнесу з тіні, з офшоризацією. Якщо дрібний бізнес — з ухилянням від сплати податків», — пояснив голова «Слуги народу».
Третім принципом, каже Корнієнко, є сучасна економіка.
«Ми маємо сконцентруватися на тих галузях, які в сучасному світі дають додаткову вартість і дозволяють охоплювати нові ринки. Наприклад, мені подобається те, що ми робимо у галузі діджиталізації – нові електронні паспорти тощо», — додав він.
Політик вважає, що Україна має використати 2021-й рік по максимуму, аби закласти основи для подальшого росту економіки.
Для цього «Слуга народу» планує ухвалити низку законів та втілити реформи, що стимулюватимуть економічне зростання.
Зокрема, провести амністію капіталів через подання «нульової декларації». Це означає, що держава дасть можливість вивести «в білу» зароблені статки, з яких не був сплачений податок впродовж усього періоду незалежності України, пояснює Корнієнко.
Крім того, в партії планують активно працювати над розбудовою цифрової держави та впровадженням режиму paperless.
Також у планах партії підтримати ініціативу Міністерства цифрової трансформації із запровадження електронної реєстрації місця проживання, каже Корнієнко.
«Можливість змінити місце реєстрації електронним способом — це цвях у труну радянського „кріпосного права“, прописки. Цей крок стимулюватиме мобільність трудових ресурсів і чіткіший розподіл державних ресурсів. Бо держава чітко знатиме, скільки і де саме в країні живе людей, яким потрібні держпослуги та допомога», — стверджує голова президентської політсили.
На думку Корнієнка, сприятимуть економічному зростанню і розпочаті торік реформи. Це врегулювання ринку землі, азартних ігор, спирту та бурштину.
По материалам:
РБК-Україна
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас