Неплатежеспособные банки направили на погашение требований кредиторов 206,9 миллиона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Неплатежеспособные банки направили на погашение требований кредиторов 206,9 миллиона

Казна и Политика
214
Банкіри та аналітики прогнозують подальше зміцнення гривні до долара. Протягом лютого 2021 року курс може досягти рівня 27,5 гривень/долар.
Про це пише РБК-Україна.
Зокрема, старший аналітик групи ICU Тарас Котович вказує такі фактори, як високі ціни на експорт, активність нерезидентів на ринку ОВДП та підготовку аграріїв до весняно-польових робіт. «До кінця лютого курс гривні може зміцнитися досить відчутно, досягнувши 27,5 гривень/долар», — зазначив аналітик.
Крім того, за словами директора з ринків капіталу «Альфа-Банку Україна» Тетяни Попович, до зміцнення гривні можуть призвести виплати до 20 лютого податків за рік, а також річних зарплат і бонусів. Тоді як вже в початку березня курс гривні може послабити виплата купона за ОВДП. «Але в цілому поточна ситуація говорить про можливе зміцненні національної валюти в коротко- і середньостроковій перспективі», — уточнила Попович.
В «Ідея Банку» також очікують на подальше зміцнення гривні на тлі високих цін на український експорт. За словами директора департаменту казначейства банку Ярослава Кабіна, курсовий прогноз на лютий у цій фінустанові становить 27,50−28,50 гривень/долар.
В «ОТП Банку», у свою чергу, прогнозують курс до кінця лютого в межах 27,70−28,20 гривень/долар.

Довідка Finance.ua:

  • За прогнозом уряду, до 2024 року очікується поступове зростання середньої вартості американської валюти до 28,8 грн/дол за оптимістичним сценарієм і до 29,7 грн/дол — за песимістичним.
  • Dragon Capital поліпшив прогноз зростання ВВП України в 2021 році до 5,3% і очікує курсу 28 грн/$ 1 на кінець року.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас