Конвенция о совместном транзите открывает дорогу в более 35 стран для нашего бизнеса - Минфин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конвенция о совместном транзите открывает дорогу в более 35 стран для нашего бизнеса - Минфин

Казна и Политика
323
Ремонт найбільш «втомленого» моста в Києві – Шулявського – триває. За останніми даними, його реконструкцію продовжили аж до кінця 2022 року, причина банальна – карантин. Разом з термінами ремонту змінюється і його вартість, і вона тільки зростає. Як це відбувалося, розібралося «Слово і діло».
Обвал, після якого мер Віталій Кличко назвав міст «втомленим», стався в лютому 2017 року. У червні 2018 року тендер на реконструкцію Шулявського шляхопроводу виграв Північно-український будівельний альянс. Первинна вартість реконструкції склала 598,5 млн грн.
Ремонт моста почали в березні 2019 року і до жовтня його вартість зросла удвічі – до 1 млрд 50 млн грн. «Вартість будівництва моста та ж, але ми не розраховували, що нам доведеться переносити колектор, теплову мережу, розташовані біля мосту», – пояснив Кличко. За його словами, проектна документація не передбачала роботи на прилеглих територіях.
У лютому минулого року ціна ремонту підскочила ще. Перший заступник Кличко Микола Поворозник повідомив тоді, що проект коригування кошторису переданий на експертизу: «Нова вартість буде більша 1,05 млрд грн, але поки невідома точна сума. Вийде проект експертизи – побачимо». На виході вийшла вартість 1 млрд 726 млн.
Конвенция о совместном транзите открывает дорогу в более 35 стран для нашего бизнеса - Минфин
Тепер же ремонт продовжили до кінця 2022 року, а в столичному бюджеті передбачили ще грошей. Таким чином, очікується, що загальна вартість ремонту зросте до 1 млрд 998 млн грн. Планується, що на кінець 2021 року буде готово 30,8% робіт.
По материалам:
Укрінформ
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас