ФГИУ продал 30 спиртзаводов на ₴1,7 миллиарда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГИУ продал 30 спиртзаводов на ₴1,7 миллиарда

Казна и Политика
246
Банки зобов’язані обслуговувати жителів Криму без довідки внутрішньо переміщеної особи (ВПО).
Про це повідомляє пресслужба НБУ.
«Відсутність довідки внутрішньо переміщеної особи не є підставою для відмови в банківському обслуговуванні жителям Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Таку рекомендацію Національний банк надав банкам у відповідному листі-роз’ясненні у відповідь на запити державних органів України та скарги громадян», — ідеться в повідомленні.
Також регулятор рекомендував банкам переглянути внутрішні документи з питань фінансового моніторингу для уникнення таких випадків. Згідно з валютним законодавством України, фізичні особи та фізичні особи — підприємці, які мають постійне місце проживання на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, є резидентами України.
Як пояснили у НБУ, вимоги валютного законодавства та законодавства у сфері фінансового моніторингу не містять винятків та особливостей щодо таких осіб та не передбачають обов’язкового отримання довідки внутрішньо переміщеної особи для цілей визначення статусу резидента та встановлення відомостей про місце проживання або місце перебування фізичної особи.

Рейтинг дебетових карток 💳

Національний банк наголошує у листі-роз’ясненні на неприпустимості дискримінації жителів Криму та міста Севастополя під час банківського обслуговування та на необхідності надавати повний доступ до фінансових продуктів і сервісів усім громадянам України, які проводять звичайні фінансові операції, стосовно яких у банків немає підозр.
По материалам:
Укрінформ
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас