Беларусь завтра прекратит поставки электроэнергии в Украину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Беларусь завтра прекратит поставки электроэнергии в Украину

Энергетика
1770
Міністерство закордонних справ України в партнерстві з Асоціацією IT Ukraine запустило проект IT Export Boost. Він буде просувати IT-послуги українських компаній на зовнішніх ринках.
Про це повідомляє прес-служба МЗС.
«Радий повідомити про нове партнерство МЗС з українським бізнесом для створення ву українських компаній нових можливостей на зовнішніх ринках. МЗС і Асоціація IT Ukraine почали проект IT Export Boost, щоб просувати український IT-експорт в світі з залученням наших посольств і консульств», — розповів міністр Дмитро Кулеба.
За його словами, йдеться про 14 країн: США, Великобританію, Ізраїль, Японію, Сінгапур, Південну Корею, Індію, Швейцарію, Німеччину, Нідерланди, Швецію, Данію, Фінляндію та Норвегію.
Зазначено, що диппредставництва України в цих державах допоможуть українським компаніям в сфері IT налагодити контакти з потенційними замовниками і державного, і приватного сектору.
Кулеба підкреслив, що в 2020 році багато секторів економіки постраждали внаслідок пандемії, але експорт IT-індустрії навпаки зріс на 853 млн доларів, тобто понад 20%. Частка комп’ютерних послуг в загальному експорті країни досягла 8,3%.
«Проект IT Export Boost повинен надати додатковий імпульс не тільки експорту, а й залученню в Україну науково-дослідних центрів міжнародних компаній», — зазначив глава МЗС.
Нагадаємо, в жовтні повідомлялося, що Україна залучатиме IT-фахівців з Білорусі, спростивши імміграцію.
По материалам:
РБК-Україна
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас