Курс гривны нащупал дно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ

Курс гривны нащупал дно

Валюта
1821
Субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримує близько 3 мільйонів домогосподарств. Середній розмір субсидії у лютому 2021 року склав 1 483 гривні.
Про це повідомили на Урядовому порталі.
*Середній відсоток * обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги становить близько 10% сукупного доходу домогосподарств-отримувачів субсидій.
Про це повідомила Міністр соціальної політики Марина Лазебна під час наради.
Серед усіх отримувачів житлової субсидії близько:
  • 40% становлять домогосподарства з середньомісячним доходом на одну особу, що не перевищує розміру прожиткового мінімуму
  • майже 40% – домогосподарства з доходом на одну особу від одного до півтора прожиткових мінімумів в розрахунку на місяць,
  • 17 % – з доходом від півтора до двох прожиткових мінімумів.
При цьому середній відсоток обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги по Україні становить трохи менше 10% сукупного доходу сім’ї, яка отримує субсидію.
З її слів, при зростанні цін і тарифів на послуги розмір обов’язкового платежу не змінюється, оскільки залежить від доходу, а розмір субсидії – збільшується.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 січня 2021 року змінилися правила оформлення субсидій. Що змінилось: з січня всі звернення щодо призначення різних видів соціальної допомоги, пільг, субсидій та компенсацій громадяни мають подавати через «фронт-офіси» територіальної громади, які в свою чергу забезпечують їх передачу до органів соціального захисту населення райдержадміністрацій; виняток становлять лише документи, що надсилаються поштою або подаються в електронному вигляді.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

По материалам:
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас