В системе управления охраной труда введут электронный документооборот — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В системе управления охраной труда введут электронный документооборот

Казна и Политика
337
Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проєкт змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо впровадження інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування. Документ пропонує електронну систему взаємодії між учасниками кримінального процесу.
Проєкт закону № 5246 зареєстрований як невідкладний на сайті парламенту.
Як зазначається у повідомленні пресслужби президента, у разі ухвалення документа правовий статус паперових та електронних документів у кримінальному процесі буде однаковим.
«Це дозволить перейти від тисяч сторінок паперових томів кримінальних проваджень до використання електронних носіїв без шкоди для розслідувань. Також це значно полегшить взаємодію суду, сторони обвинувачення та сторони захисту, що допоможе підвищити ефективність їхньої роботи», — повідомив Зеленський.
Також очікується, що зменшиться бюрократизація процесів, оскільки спроститься і прискориться підготовка та обробка документів з боку слідчих і прокурорів. Адвокати зможуть швидше подавати заяви і клопотання і мати можливість знайомитися з матеріалами кримінальних проваджень в електронному вигляді. Одночасно суд отримає можливість досліджувати документи і докази в електронній формі. Зараз же це можна зробити тільки у слідчих або прокурорів, фізично приїхавши до них.
Нагадаємо, на початку березня президент України Володимир Зеленський заявив, що для влади є викликом усунення зловживань і забезпечення прозорості суддів. За його словами, дієвим кроком може стати IT-рішення.
По материалам:
Укрінформ
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас