За 9 месяцев 2021 года валютные поступления от экспорта товаров в Донецкой области увеличились в 1,8 раза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За 9 месяцев 2021 года валютные поступления от экспорта товаров в Донецкой области увеличились в 1,8 раза

Казна и Политика
190
Працівники Департаменту кіберполіції НПУ викрили групу зловмисників, які за допомогою шкідливого програмного забезпечення викрали більше як 5 мільйонів гривень.
Про це інформує сайт кіберполіції.
«Протиправну діяльність викрили працівники Департаменту кіберполіції спільно із слідчим управлінням столичної поліції. Фігуранти розсилали на електронні адреси компаній та підприємців листи зі шкідливим програмним забезпеченням. Повідомлення маскували під архіви з документами, в яких були вимоги оплати певних послуг чи надання інформації державним органам», — йдеться у повідомленні.
Зазначається, що вірусні програми надавали віддалений доступ до комп’ютерів бухгалтерів та директорів.
«Зловмисники створювали платіжні доручення від імені юридичних та фізичних осіб на підконтрольні рахунки. У подальшому гроші обготівковували.
За попередніми підрахунками, потерпілим нанесено понад 5 мільйонів гривень збитків», — зазначається у повідомленні.
Тож правоохоронці провели 8 обшуків на території Києва та Київської області, під час яких вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, флеш-накопичувачі та «чорнові» записи.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка), ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) ККУ. Фігурантам може загрожувати до восьми років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Київська міська прокуратура.
По материалам:
ГУСДО
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас