Укрпочта начала доставлять водительские удостоверения, заказанные онлайн: как получить — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрпочта начала доставлять водительские удостоверения, заказанные онлайн: как получить

Личные финансы
1032
В Україні шахраї підробляють сайти. Так, аферисти створили липовий «OLX». При реєстрації на такому сайті, у користувача можуть зняти кошти. При вході на сторінку потрібно перевіряти лінк.
Про це повідомив журналіст В’ячеслав Буткалюк в Facebook, пише Обозреватель.
«Виклав оголошення, що продаю чоловічий одяг, тому що помилився з розміром. Відразу отримав повідомлення, що є покупець, який оформив покупку і надіслав лінк, щоб я ввів свої персональні дані», — написав він.
За словами Буткалюк, викликало занепокоєння те, що крім номера картки і прізвища, потрібно прописати всі цифри з картки і навіть повідомити про залишок. «Подзвонив в OLX і підтвердив, що це шахраї», — додав він.
Зазначається, що в фейковому посиланні було прописано olx.dellivery.uno. В оригіналі ж завжди буде olx.ua/…

Довідка Finance.ua:

  • Кіберполіція попередила про новий вид шахрайства під час онлайн-шопінгу. В ході онлайн-шопінгу можна постраждати не лише від недобросовісних продавців. Не менш актуальні схеми шахрайства, коли зловмисник видає себе за покупця. Наприклад, на платформах оголошень псевдопокупець запевняє, що хоче придбати товар і нібито вже встиг його оплатити.
  • Як працює схема: далі шахрай дзвонить вже від імені працівника банку і повідомляє, що платіж надійшов від юридичної особи. Такі фінансові операції (з його слів) не передбачені регламентом банку, тому картку заблокували. Для розблокування потрібно лише назвати всі дані.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас