Прем'єр прокоментував "бюджетний" курс долара вище ніж 30 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр прокоментував "бюджетний" курс долара вище ніж 30 гривень

Валюта
6230
Закладений у проекті державного бюджету на 2018 рік курс долара є технічною цифрою та насправді навряд чи відбудеться таке падіння національної валюти. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“Це чисто технічна цифра, такі розрахунки нам надав Національний банк України. Але я поки що не бачу об’єктивних підстав, щоб до кінця наступного року долар так зріс”, – зазначив Гройсман.
Водночас, за його словами, курс валют залежить від темпів реформ і економічного зростання. Гройсман зазначив, що якщо парламент ухвалить “десяток-півтора необхідних законів”, це дозволить прискорити розвиток економіки і забезпечити стабільність. “Тому говорити про те, що долар буде по 30 гривень, зараз немає підстав”, – підкреслив Гройсман.
Нагадаємо, в пояснювальній записці до проекту бюджету-2018 вказується, що розрахунки здійснено з використанням прогнозного курсу гривні на кінець 2018 року 30,1 грн/дол. Раніше в Бюджетній резолюції вказувався середньорічний курс 29,3 грн/дол.
При цьому раніше в Національному банку України також пояснювали, що закладений у бюджетні розрахунки курс не є прогнозом. Цієї ж позиції дотримується і Міністерство фінансів, де наголосили, що курс є тільки одним із факторів розрахунку.
Як відомо, зараз курс долара в Україні зростає через сезонні фактори. Однак офіційна вартість “зеленого” поки що не перевищує 26,4 грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас