Майбутнє гривні залежить від США: яким буде курс долара у 2024 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майбутнє гривні залежить від США: яким буде курс долара у 2024 році

Валюта
1144
Майбутнє гривні залежить від США: яким буде курс долара у 2024 році
Майбутнє гривні залежить від США: яким буде курс долара у 2024 році
Протягом 2024 року в Україні американська валюта може здорожчати до 40,9 гривні. За словами експерта, показники залежать від дій Національного банку, тому ціна на долар може бути на будь-якому рівні.
Як прогнозує експерт Данило Монін, курс долара в Україні протягом цього року, ймовірно, коливатиметься в межах 39−41 гривні. На валютний ринок також впливає і надання фіндопомоги від Сполучених штатів Америки.
«Якщо США дасть фінансування, то грошей Україні вистачатиме, щоб тримати курс і щоб закрити бюджет», — пояснює експерт.
Він зауважує на тому, у разі, якщо США не проголосує за надання фінансової допомоги для нашої країни, то є ймовірність, що гривня буде знецінюватись.
Однак, якщо рішення буде позитивним, то НБУ зміцнить гривню до 38 гривень у рамках боротьби з інфляцією. Для цього у нього достатня кількість резервів.

Довідка Finance.ua:

  • З початку цього року гривня до долара США девальвувала на 3,1%. За рік (відносно квітня 2023 року) готівкова гривня до долара США девальвувала на 4,4%, а порівняно зі станом на кінець 2023 року, навпаки, ревальвувала на 0,4%.
  • У держбюджеті на 2024 рік курс долара закладено на рівні 40,7 грн, і якщо він витримуватиметься, то національна валюта девальвуватиме помірними темпами.
Бажаєте знати що з курсом? Та чи буде долар дорожчати? Finance.ua запускає безкоштовну валютну розсилку для тих, хто слідкує за валютним ринком, та хоче розуміти й аналізувати пов’язані з валютним курсом події.

Підписатися на розсилку💸

За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас