ФГВФО: Жодні "зв'язки" не допоможуть придбати активи банків за заниженою вартістю чи не допустити до аукціону конкурентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО: Жодні "зв'язки" не допоможуть придбати активи банків за заниженою вартістю чи не допустити до аукціону конкурентів

Кредит&Депозит
220
У разі, якщо хтось запропонує покупцям активів банків, що знаходяться на стадії ліквідації, придбати лоти за заниженою ціною, аргументуючи це домовленостями зі співробітниками Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, необхідно скептично сприймати подібну інформацію та повідомити про інцидент на “гарячу лінію” ФГВФО.
Про це йдеться у повідомленні прес-служби Фонду гарантування.
“За нинішньої системи реалізації активів, коли всі лоти реалізуються через ProZorro.Продажі, подібні завіряння є не більше ніж недобросовісною рекламою послуг. Про випадки, коли організатори торгів обіцяють «вирішити усі питання» та забезпечити придбання лотів за заниженою вартістю, користуючись власними домовленостями із співробітниками Фонду, закликаємо повідомляти на «гарячу лінію» Фонду”, – йдеться у повідомленні.
У Фонді наголошують, що наразі жоден майданчик не володіє ексклюзивною інформацією про виставлені на продаж активи і не має можливості впливати на перебіг торгів.
“Дані про виставлені на продаж лоти заводяться до єдиної центральної бази даних, рівний доступ до якої мають усі майданчики. Адмініструванням центральної бази даних займається громадська організація Transparency International Україна. Усі торги відбуваються в он-лайн режимі, стежити за перебігом аукціону може будь-хто. За результатами торгів система автоматично формує протоколи”, – зазначили у ФГВФЛ.
Нагадаємо, раніше ФГВФО анонсував початок продажів проблемних активів неплатоспроможних банків через нову систему голандських аукціонів. Головна відмінність від англійського полягає в тому, що під час торгів ціна активу не підвищується, а навпаки, знижується.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас