Гривневі депозити втратять дохідність: що буде з депозитними ставками найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривневі депозити втратять дохідність: що буде з депозитними ставками найближчим часом

Кредит&Депозит
1093
Гривневі депозити втратять дохідність: що буде з депозитними ставками найближчим часом
Гривневі депозити втратять дохідність: що буде з депозитними ставками найближчим часом
За прогнозами, до кінця травня депозитні ставки становитимуть від 12% до 12,5% річних. Але популярність депозитів залишається стабільною завдяки відносно високому чистому прибутку порівняно з інфляцією.
Про це розповів директор департаменту роздрібного бізнесу Глобус Банку Дмитро Замотаєв у коментарі 24 Каналу.
За його словами, напередодні Великодня відбулося зниження дохідності за гривневими вкладами. Деякі банки за декілька днів після пониження відсоткових ставок за тримісячними депозитами на 0,5−1% показали зменшення відсотків.

Читайте також: Найбільш привабливі депозити травня 2024 року

«Однак саме в перший тиждень травня „розквітнув“ тимчасовий тренд — громадяни скористалися дією старих ставок: у перший тиждень травня приріст нових вкладників в середньому по ринку складає близько 1%. Власне „Великодні вклади“ дали можливість зберегти 0,5−1% вже, можна сказати, остаточно — „додаткового“ прибутку», — зазначив Замотаєв.
Він відзначив, що з середини травня прогнозується значне падіння дохідності через зниження ставок з 17,5% до 16,5% за тримісячними сертифікатами, що впливає на весь ринок.

Що буде з депозитними ставками

  • очікується, що до кінця місяця ставки за депозитами на термін від трьох до шести місяців становитимуть 12−12,5% річних, а за депозитами на дев’ять-дванадцять місяців — до 12% річних;
  • популярність гривневих вкладів залишатиметься високою завдяки чистому прибутку, який відносно інфляції залишається високим (6−7%);
  • максимальні ставки досягатимуть 15% річних при поточній інфляції, яка не перевищує 0,5−0,7% на місяць.

Читайте також: Депозитний ринок: як на нього впливає мобілізація та інші фактори

«Звісно, на ринку можливий певний спад активності вкладників, однак позитивна динаміка до зростання гривневих вкладів, скоріше за все, збережеться. Головний аргумент: досить стабільна і прогнозована економічна ситуація в країні та обережні прогнози щодо низької інфляції до кінця року», — пояснює експерт.
Наразі складно прогнозувати всі чинники, особливо в прифронтових регіонах, що страждають від обстрілів. Але з появою банківських додатків відкриття депозиту стало швидше та зручніше, що можливо навіть без відвідування банку.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту 👛

За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас