День Фінансів.юа: створення реєстру всіх боржників і вилучення земельної реформи з вимог МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День Фінансів.юа: створення реєстру всіх боржників і вилучення земельної реформи з вимог МВФ

671
Вівторок, 12 вересня, виявився днем нововведень і всіляких пропозицій для України.
Новини для боржників. В Україні з’явиться єдиний реєстр позичальників всіх банків. Створення такого переліку є умовою подальшого співробітництва України з Міжнародним валютним фондом і Європейським Союзом для отримання фінансування. Відзначимо, що таким чином банки зможуть оцінити ризики кредитування тих чи інших осіб.
ЄС хоче скасувати роумінг для України. Відповідну пропозицію було заявлено в Європарламенті. Крім того, дипломати запропонували створити трастовий фонд для залучення інвестицій в Україну, зокрема в соціальну та економічну інфраструктуру нашої країни.
Транш від МВФ і ринок землі. Міжнародний фонд вирішив викреслити земельну реформу з вимог до України. Однак, за словами голови Мінфіну, реформа ринку землі все одно вимагає здійснення. Для отримання кредитних коштів необхідно прийняти закон про приватизацію та про антикорупційний суд.
Про тарифи на електрику. Хороші новини. У цьому сезоні жодних підвищень не очікується. Про це заявив голова НКРЕКП Дмитро Вовк. За його словами, наразі відомство сконцентровано на підвищенні ефективності діяльності галузі, прозорості та доступності даних, впровадженні сучасних методів регулювання, що дозволить залучати інвестиції для модернізації і підвищення якості послуг.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас