День Фінансів.юа, 27 липня: пограбування "по-українськи" і питання громадянства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День Фінансів.юа, 27 липня: пограбування "по-українськи" і питання громадянства

1056
Поки ви маєте українське громадянство, на відміну від пана Саакашвілі, який напередодні, за велінням президента Петра Порошенка, позбувся українського паспорта, пропонуємо вам насолодитися своїм становищем і ознайомитися з головними подіями четверга в Україні.
Бізнес по-українськи. В аеропорту “Львів” дуже здивувалися, що авіакомпанія МАУ зажадала 50% знижки, маючи при цьому 70% дисконту. Детальніше ознайомитися з ситуацією можна тут.
Націоналізація по-українськи. Колишній ІТ-директор і член правління Приватбанку Дмитро Дубілет заявив, що вперше офіційна особа нібито визнала, що банк “забрали” через нелюбов до екс-власника Ігоря Коломойського.
Пенсії по-українськи. У Мінсоцполітики заявили, що в 2028 році розмір соціальних виплат буде досягати 6 тис. грн. Однак експерти розкритикували цей прогноз, заявивши, що з урахуванням інфляції цей показник буде дорівнювати нинішнім 2 тис. грн.
Пограбування по-українськи. В Одесі відбувся розбійний напад на відділення банку “Восток”. Невідомі були озброєні пістолетом, молотками і битами. У місті оголошено план перехоплення “Сирена”.
Видворення по-українськи. Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив про намір домогтися законного права повернутися в Україну, щоб знову офіційно стати українцем. До речі, позбавили Саакашвілі почестей, за даними Адміністрації президента, за надання недостовірної інформації при отриманні посвідки на проживання.
Розвинути тему позбавлення українського паспорта вирішив і бізнесмен Ігор Коломойський. Уявивши себе на місці Саакашвілі, він порівняв рішення українського уряду з радянською владою.
“Якщо мене коли-небудь позбавлять громадянства, то присутність в його (Саакашвілі, – ред.) компанії буде дуже почесною. Також, як за радянської влади, для тих, кого позбавляли громадянства, почесно було опинитися в компанії Солженіцина, Бродського, Аксьонова, Ростроповича і Вишневської”, – розмірковує олігарх.
P.S. Однак радості українських реалій не всім припадають до душі. Колишній мер Києва Леонід Черновецький дуже навіть радий (на відміну від Саакашвілі) позбутися українського громадянства. Тому що тепер нова країна проживання – Грузія не видасть його Україні через нові підозри ГПУ (яких Черновецький, як він сам стверджує, ніколи і не отримував).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас