Чого чекати від курсу цього тижня? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чого чекати від курсу цього тижня?

Валюта
1688
Минулий тиждень завершився зниженням долара до гривні на всіх сегментах валютного ринку на 0,4-0,5%. За минулий тиждень офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 27,12 грн до 27,02 грн, або на 0,4%.
Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей самий час знизився з 27,15 грн до 27,03 грн, або на 0,5%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку в банках знизилися за тиждень з 26,94/27,20 до 26,83/27,09.
Таким чином, як купівля, так і продаж знизилися на 0,4%, при цьому спред між середнім продажем і середньою купівлею зберігся на рівні 1,0%.
Основна подія, яка визначить тренд гривні в коротко- і середньостроковій перспективі, відбулася в понеділок. На засіданні Ради МВФ виконавчі директори затвердили третій перегляд програми України в рамках механізму розширеного фінансування, і позитивно вирішили питання про виділення траншу в сумі $1 млрд, який повинен надійти в найближчі дні. Це питання мало бути розглянуте ще 20 березня, але було перенесене у зв’язку з блокадою Донбасу. Влада України повинна була надати МФВ перегляд основних макроекономічних параметрів у зв’язку з блокадою, що і було оперативно зроблено Міністерством економіки та НБУ.
За словами директора департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ Сергія Ніколайчука, «ефект Донбасу» виявився для української економіки не настільки жахливим, як це можна було б припустити. Чиновник пояснив це тим, що проблеми на сході частково були нівельовані кращими зовнішніми умовами для економіки України.
Як розповів нам Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі, очевидно, що динаміка гривні найближчим часом буде визначена нещодавнім рішенням МВФ.
“На поточному тижні ми очікуємо продовження плавного зниження долара. Курс на міжбанку і офіційний курс НБУ можуть знизитися до 26,9 грн. Готівковий долар у банках може досягти 26,7-27,0 грн”, – сказав експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас