Яким буде курс долара до 7 квітня - Atlant Finance — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яким буде курс долара до 7 квітня - Atlant Finance

Валюта
4620
Наступного тижня гривня має бути в коридорі 26,8-27,3 грн грн /$ на міжбанківському та 26,9-27,4 грн /$ на готівковому ринках.
У лютому чисті надходження за фінансовим рахунком ($368 млн) були забезпечені подальшим скороченням готівкової валюти поза банками та зростанням заборгованості за торговими кредитами.
Чистий приплив прямих іноземних інвестицій у лютому становив $45 млн. Усі вони були спрямовані до реального сектору.
Дефіцит рахунку поточних операцій у лютому збільшився до $399 млн. ($142 млн у січні) унаслідок сповільнення зростання експорту товарів.
Зростання обсягів експорту товарів у лютому сповільнилося до 20,9% р/р (52,9% у січні), що значною мірою відображало вичерпання тимчасового ефекту низької бази порівняння січня минулого року.
Натомість цінова кон’юнктура залишалася сприятливою для українського експорту. Зростання експорту продовольчих товарів сповільнилося (до 15,9% р/р з 55,3% р/р у січні) через зниження обсягів експорту зернових культур (11,7% р/р) передусім унаслідок падіння світових цін на зернові.
Водночас зросли вартісні обсяги експорту насіння олійних (у 2,2 раза) та олії (на 13,4% р/р). Високі світові ціни на сталеву продукцію та зміщення структури експорту металургійної продукції в бік готових виробів сприяли нарощенню обсягів експорту чорних та кольорових металів (на 30,6% р/р).
Зростання світових цін на залізну руду зумовило прискорення експорту мінеральних продуктів (насамперед за рахунок руди), вартісні обсяги якого перевищували минулорічний рівень майже удвічі. Натомість обсяги експорту хімічної продукції скоротилися (на 6.9% р/р).
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас