G20 закликала створити блокчейн-консорціум центральних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G20 закликала створити блокчейн-консорціум центральних банків

Фінтех і Картки
254
Центральні банки країн, що входять в G20, повинні створити блокчейн-консорціум для вивчення технології, досліджуючи такі галузі, як створення цифрових національних валют.
Завдяки тому, що Німеччина займається розробкою цифрових технологій та їх впливу на різні сфери, дана тема стала ключовим елементом обговорення під час зустрічі групи в Берліні минулого тижня.
Багато центральних банків, включаючи Банк Китаю, Бундесбанк, Банк Англії і Федеральну резервну систему США, вже проводять власні дослідження в цій галузі , тому ресурси повинні бути об’єднані, а різні країни повинні об’єднати своїх експертів в галузі економіки, криптографії, права і т.д .
Зокрема, в дослідженні має бути розглянуто можливе створення національних валют з прив’язкою до блокового ланцюга; співіснування криптовалют, таких як біткоїн; і чи можуть бути використані публічні експерименти на ринках, для поліпшення розробки грошово-кредитної політики і механізмів глобальної резервної валюти.
У доповіді пропонується вивчити питання про те, чи можна зробити деякі існуючі міжнародні системи регулювання більш ефективними, прозорими і підзвітними шляхом переходу на технологію блокчейн.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас