Детінізація торгівлі: в Україні зростає кількість чеків та легального виторгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Детінізація торгівлі: в Україні зростає кількість чеків та легального виторгу

Фінтех і Картки
123
Детінізація торгівлі: в Україні зростає кількість чеків та легального виторгу
Детінізація торгівлі: в Україні зростає кількість чеків та легального виторгу
У квітні в середньому за день покупцям товарів та послуг було надано на 4 млн розрахункових документів більше, ніж у січні, що свідчить про поступову детінізацію торгівлі.
Про це повідомив у Телеграмі народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
«Середньоденна кількість чеків у 2024 році зросла майже на 4 млн шт. — з 22,5 млн шт. у січні до 26,2 млн шт. на день у квітні», — йдеться в повідомленні.
За словами Гетманцева, збільшення кількості наданих суб'єктами підприємництва розрахункових документів свідчить про поступову детінізацію торгівлі і позитивний результат реформи фіскалізації.
Таку саму тенденцію він фіксує і щодо обсягів щоденного виторгу.
«Щоденний середній виторг зріс із 11 121,6 млн грн у березні до 11 542,08 млн грн у квітні», — зазначив голова фінансового комітету.
Нагадаємо, за неповний 2023 рік Державна податкова служба наклала 1,65 млрд грн штрафів за порушення при роботі з реєстраторами розрахункових операцій (РРО), що втричі перевищує аналогічний показник за 2021 рік.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам «пластик».

Подивитися варіанти 💳

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас