Бельгія планує надати €611 млн військової допомоги Україні у 2024 році — Умєров — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бельгія планує надати €611 млн військової допомоги Україні у 2024 році — Умєров

Казна та Політика
434
Бельгія планує надати €611 млн військової допомоги Україні у 2024 році — Умєров
Бельгія планує надати €611 млн військової допомоги Україні у 2024 році — Умєров
Міністр оборони України Рустем Умєров за результатами телефонної розмови з міністром оборони Бельгії Людивін Дедондер повідомив, що Бельгія планує надати €611 млн військової допомоги Україні у 2024 році та має довгострокове зобов’язання підтримувати модернізацію українських сил.
«Відбулася продуктивна телефонна розмова з міністром оборони Бельгії Людивін Дедондер. Обговорили останні події на передовій і перспективи оборонного співробітництва між нашими країнами», — написав Умєров у соцмережі Х (Twitter).
Він подякував Бельгії за участь у коаліції Військово-повітряних сил, особливо в програмі підготовки пілотів.
«Високо ціную непохитну підтримку бельгійських партнерів. Цього року Бельгія планує надати 611 млн євро військової допомоги та має довгострокове зобов’язання підтримувати модернізацію наших сил оборони», — повідомив міністр.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Бельгія створить для України спеціальний фонд у розмірі 1,7 млрд євро. Його наповнять податками із заморожених у Бельгії російських активів.
Естонія щорічно виділятиме Києву 14 млн євро, які будуть спрямовані на розвиток країни. Відповідні цифри зафіксовано у державній бюджетній стратегії. Ці кошти будуть виділятися додатково до 0,25% від ВВП Естонії, що призначено для надання військової допомоги.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас