Зниження облікової ставки треба зупинити — монетарний комітет НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження облікової ставки треба зупинити — монетарний комітет НБУ

Кредит&Депозит
441
Зниження облікової ставки треба зупинити — монетарний комітет НБУ
Зниження облікової ставки треба зупинити — монетарний комітет НБУ
Більшість членів Комітеті з монетарної політики (КМП) переконані, що на етапі очікуваного пришвидшення інфляції та ймовірного погіршення інфляційних очікувань НБУ доцільно зупинити цикл зниження облікової ставки щонайменше до кінця 2024 року.
Про це йдеться на сайті НБУ.
«Декотрі з них не відкидають, що за певних обставин НБУ доведеться навіть вдатися до підвищення облікової ставки», — зазначили у Нацбанку.
Натомість кілька учасників дискусії вважають, що після заспокоєння валютного ринку та стабілізації очікувань НБУ зможе відновити цикл зниження облікової ставки ще до кінця року, тим паче якщо реалізуються певні позитивні чинники, зокрема пов’язані з підтвердженням вищих обсягів міжнародної допомоги.
Водночас, за даними НБУ, члени КМП погодилися, що прогнозування траєкторії облікової ставки наразі ускладнено високим рівнем невизначеності щодо перебігу війни та її впливу на економіку та державні фінанси.
«Регулятор має бути готовий і надалі швидко адаптувати монетарну політику відповідно до змін у балансі ризиків для цінової динаміки й валютного ринку», — йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, 25 липня правління Національного банку України вирішило зберегти облікову ставку на рівні 13%.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас