Зеленський висловився про податкову реформу "все по 10" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський висловився про податкову реформу "все по 10"

Казна та Політика
1620
Зеленський висловився про податкову реформу "все по 10"
Зеленський висловився про податкову реформу "все по 10"
Президент України Володимир Зеленський підтримує проведення податкової реформи, в рамках якої знизяться ставки ПДВ, податок на прибуток та податок на доходи фізосіб (ПДФО) до 10%, але вже після повномасштабної війни з росією.
Про це глава держави заявив 6 червня під час пресконференції.
За його словами, відновлення України має відбуватися у рамках найкращої податкової системи Європи, «щоб наша держава була привабливою для повернення». І це стосується не лише податків.
«По-іншому неможливо повернути людину, яка, наприклад, у Польщі заробляє 1 000 євро, а у нас 500−600. Ти не повернеш цю людину. Тому будуть важливими фінансові новації, включаючи податкові», — зазначив Зеленський.
Він пояснив, що законопроєкт про податкову реформу поки що не вносять на розгляд, оскільки триває війна та існують домовленості з Міжнародним валютним фондом (МВФ).
«Тому ми повинні зважати на МВФ. Всі міжнародні інститути бояться ризиків зниження податків. Коли великі ризики через виїзд бізнесу і втрати робочих місць, а ти хочеш при цьому знизити податки, звичайно ж, тобі ніхто не дасть такої можливості», — додав Володимир Зеленський.

Що відомо про податкову реформу «10 на 10»

У серпні 2022 року вперше стало відомо, що в Офісі Президента обговорюють концепцію нової податкової реформи, яка передбачає зниження ставок ПДВ, податку на прибуток та податку на доходи фізосіб (ПДФО) до 10%.
Реформа передбачає на одному з етапів скасування ЄСВ, збільшення військового збору з 1,5% до 3% і перехід від податку на прибуток до податку на виведений капітал.
Голова комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявляв про непотрібність цієї реформи. За його словами, у ідеологів реформи «все по 10» немає чіткої аргументації про доцільність своєї ідеї. Ще він пояснив: «Скасування ЄСВ на сьогоднішній день не є ні можливим, ні розумним кроком».

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас