Збитки 5 млн: банкіра підозрюють у продажі землі НБУ за заниженою ціною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збитки 5 млн: банкіра підозрюють у продажі землі НБУ за заниженою ціною

Кримінал
326
Збитки 5 млн: банкіра підозрюють у продажі землі НБУ за заниженою ціною
Збитки 5 млн: банкіра підозрюють у продажі землі НБУ за заниженою ціною, Фото: kyiv.gp.gov.ua
Прокуратура повідомила про підозру начальнику одного з відділів Національного банку України за фактом службової недбалості під час реалізації майна банку, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.
Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.
Згідно з матеріалами слідства, у 2021 році Національний банк України набув право власності на майно, передане в іпотеку фізичною особою, зокрема і земельні ділянки, розташовані у Київській області, загальною площею понад 15 га. На той час ці ділянки коштували майже 9 млн грн.
У подальшому в 2022 році рішенням Правління Національного банку України затверджено умови продажу цього майна та земельних ділянок.
Підозрюваний був службовою особою та мав забезпечити належний контроль та перевірку вартості земельних ділянок, умови продажу яких погоджувались колегіальним органом на основі його інформації та наданого аналізу цін. Продавати ділянки мали б за вартістю, визначеною під час оцінки.
Натомість виставили на продаж їх за балансовою ціною, що набагато нижча. Відповідно це призвело до втрати активів банку на суму понад 5 млн грн.
Начальнику одного з відділів Національного банку повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас