З росії йде найбільший постачальник ІТ-послуг для авіації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З росії йде найбільший постачальник ІТ-послуг для авіації

Фондовий ринок
713
З росії йде найбільший постачальник ІТ-послуг для авіації
З росії йде найбільший постачальник ІТ-послуг для авіації
Один із найбільших світових IT-провайдерів в авіаційній галузі - SITA вийде з росії 1 липня цього року, повідомляють росЗМІ з посиланням на джерело в авіагалузі.
«SITA йде з території рф із 01.07.2023. Усі компанії зараз отримали повідомлення», — сказав співрозмовник. При цьому він зазначив, що російським авіакомпаніям та аеропортам вдалося замістити всі сервіси компанії.
Швейцарська компанія SITA надає системи бронювання, електронних посадкових, багажних систем, а також різноманітних інших аеропортових та авіаційних IT-послуг.
Зокрема більшість аеропортів росії користувалися системою CUTE від SITA. Платформа дозволяє на одній стійці реєструвати пасажирів різних авіакомпаній. російські перевізники, своєю чергою, використовували систему бронювання квитків.
Після початку війни SITA почала відключати авіакомпанії у росії від своїх сервісів. Майже всі вони перейшли на російські системи «Леонардо» і ТАІС.
При цьому SITA до останнього була готова співпрацювати з авіавузлами, але в останньому пакеті санкцій ЄС містяться поправки, які блокували можливість роботи компанії в росії. У зв’язку із цим вона попередила російські аеропорти, що відключить їх від своїх сервісів 30 червня 2023 року.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас