З 1 грудня проєкт прозорих іспитів на права водія пошириться по всій Україні: що зміниться для майбутніх водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 грудня проєкт прозорих іспитів на права водія пошириться по всій Україні: що зміниться для майбутніх водіїв

Особисті фінанси
491
З 1 грудня проєкт прозорих іспитів на права водія пошириться по всій Україні: що зміниться для майбутніх водіїв
З 1 грудня проєкт прозорих іспитів на права водія пошириться по всій Україні: що зміниться для майбутніх водіїв
З 1 грудня пілотний проєкт щодо забезпечення прозорих іспитів на водійські права пошириться на всю територію України. Він стартує у Харківській, Чернівецькій, Тернопільській, Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій та Миколаївській областях.
Про це повідомила пресслужба Головного сервісного центру МВС.
«З 1 грудня теоретичні та практичні іспити прийматимуть виключно ті сервісні центри МВС у зазначених областях, які беруть участь в пілотному проєкті. Перелік підрозділів, які проводитимуть екзаменаційну діяльність, можна переглянути на сайті Головного сервісного центру МВС в розділі „Контакти“. Інші сервісні центри МВС у цих областях, як і раніше, надаватимуть громадянам послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, обміну та видачі національного та міжнародного посвідчення водія, вибракування транспортного засобу», — сказано в повідомленні.
Сервісні центри МВС, які приймають іспити у майбутніх водіїв, стануть своєрідними екзаменаційними хабами. Вони обладнані відеокамерами з аудіозаписом, які фіксуватимуть звук та не залишатимуть сліпих зон. Це виключає будь-яку можливість ймовірного втручання в іспит та отримання підказки від сторонніх осіб.
Упродовж 10 днів майбутні кермувальники можуть оскаржити результати іспитів. Для цього необхідно звернутись із заявою до регіонального сервісного центру МВС тієї області, в якій проходили екзаменацію. А отримання копії відеозапису доступне впродовж 30 днів.
Обслуговування в сервісних центрах МВС відбувається за попереднім е-записом: теоретичний іспит — на 14 днів вперед, а практичний — на 21 день. Крім того, запис доступний і через термінал у приміщеннях сервісних центрів МВС. Талони в ньому генеруються в день звернення та на 3 дні вперед.

Результати пілотного проєкту

Пілотний проєкт зі складання прозорих іспитів Головний сервісний центр МВС запустив пів року тому. Він пройшов у 3 етапи. Перший стартував у Львівській, Київській, Одеській та Вінницький областях. Потім поширювався на інші регіони країни.
Загалом у пілотному проєкті брали участь сервісні центри МВС у 12 областях. За результатами реалізації маємо результати середньої успішності серед кандидатів у водії. Отже, теоретичний іспит з першого разу склали лише 24% кандидатів у водії, а практичний іспит — 35%.
Ці цифри свідчать про погану підготовку майбутніми кермувальниками до ПДР та керування транспортними засобами.
Щоб почувати себе безпечно за кермом, рекомендуємо придбати карту технічної підтримки-Assistance. З нею можна не турбуватися, що може не вистачити бензину в дорозі або проб'єте колесо. Картка стане вашою підтримкою в дорозі 24/7.

Замовити підтримку Finance.ua Assistance

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас