ЄС виплатив Україні ще 1,5 млрд євро макрофіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виплатив Україні ще 1,5 млрд євро макрофіну

Казна та Політика
213
ЄС виплатив Україні ще 1,5 млрд євро макрофіну
ЄС виплатив Україні ще 1,5 млрд євро макрофіну
Європейська комісія сьогодні виплатила Україні ще 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги. Про це оголосила у вівторок президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.
«Ми підтримуємо Україну в її зусиллях з відновлення, відбудови та забезпечення стабільної роботи держави. Сьогодні ми виплатили Україні новий транш у розмірі 1,5 мільярда євро. І буде ще більше, цього року і надалі. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною», — написала фон дер Ляєн у соцмережі X.
За допомогу вже подякували в українському уряді.
«Сьогодні Україна отримала черговий транш макрофіну від ЄС розміром 1,5 млрд євро. Загальна бюджетна підтримка ЄС у 2023 році становить вже 12 млрд євро. Щиро вдячні Урсулі фон дер Ляєн, Валдісу Домбровскісу за це рішення, яке демонструє солідарність Європи з Україною», — написав в X Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Довідка Finance.ua:

  • 9 листопада 2022 року Єврокомісія запропонувала надати Україні 18 мільярдів євро підтримки у вигляді кредитів на 2023 рік через новий інструмент мікрофінансової допомоги MFA+;
  • 14 грудня 2022 року Європейський парламент і Рада ЄС ухвалили відповідне рішення. Єврокомісія та Україна підписали меморандум про взаєморозуміння та угоду про кредитну лінію 16 січня, обидва вони набули чинності в той же день;
  • перший транш кредитів обсягом 3 мільярдів євро було виплачено 17 січня 2023 року;
  • 3 липня до фонду України надійшов другий транш від Міжнародного валютного фонду — сума допомоги склала $890 млн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас