Японія виділила Україні 230 млн доларів на відновлення агросектору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія виділила Україні 230 млн доларів на відновлення агросектору

Аграрний ринок
182
Японія виділила Україні 230 млн доларів на відновлення агросектору
Японія виділила Україні 230 млн доларів на відновлення агросектору
Кошти в розмірі $230 млн надійшли до державного бюджету України як позика від уряду Японії в рамках проєкту «Екстрений проєкт надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України (ARISE)», реалізованого Світовим банком.
Згідно з інформацією Міністерства фінансів, ці кошти було залучено з Цільового фонду для розширення кредитування України (ADVANCE Ukraine).
Сільське господарство, яке стикається з викликами війни, потребує підтримки для збереження продовольчої безпеки. Залучення коштів у рамках проєкту ARISE є важливим кроком для забезпечення фінансування аграрного сектору України.
Міністр фінансів України, Сергій Марченко, висловив подяку команді Світового банку та уряду Японії за їхню підтримку у цей важливий період.
Метою проєкту ARISE є полегшення доступу сільськогосподарських виробників до фінансування через пільгове кредитування та забезпечення малих господарств доступом до грантів.
Загальний обсяг фінансування проєкту становить $550 млн. З цієї суми $500 млн призначено на фінансування Державної програми «Доступні кредити 5−7-9%» з фокусом на аграрний сектор у 2023−2024 роках. Близько $50 млн передбачено на грантову підтримку малих сільськогосподарських виробників.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас