Японія будує найпотужніший суперкомп’ютер в історії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія будує найпотужніший суперкомп’ютер в історії

Технології&Авто
719
Японія будує найпотужніший суперкомп’ютер в історії
Японія будує найпотужніший суперкомп’ютер в історії
Міністерство освіти, культури, спорту, науки і технологій Японії (MEXT) оголосило про плани побудувати наступника суперкомп’ютера «Фугаку».
Розробку нової системи почнуть наступного року Інститут фізико-хімічних досліджень (RIKEN) і компанія Fujitsu, як повідомляє Nikkei.
Новий суперкомп’ютер буде здатний виконувати завдання, пов’язані зі штучним інтелектом, із продуктивністю 50 екзафлопс, а в окремих випадках його потужність може досягати рівня зеттафлопс. Це означає, що система зможе обробляти один секстильйон операцій на секунду. Якщо Японії вдасться створити такий суперкомп’ютер до 2030 року, він стане найпотужнішим у світі.
Кожен обчислювальний вузол нового суперкомп’ютера Fugaku Next матиме пікову продуктивність у кілька сотень терафлопс для обчислень з подвійною точністю (FP64), близько 50 петафлопс для обчислень з точністю FP16 і до 100 петафлопс для обчислень з 8-бітною точністю. Пам’ять HBM забезпечить пропускну здатність у кілька сотень терабайт на секунду. Для порівняння, нинішній «Фугаку» показує 3,4 терафлопса під час обчислень із подвійною точністю і 13,5 терафлопса за половинної точності, з пропускною здатністю пам’яті 1 терабайт на секунду.
За матеріалами:
Процес
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас