Як змінювались ціни на оренду житла у столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як змінювались ціни на оренду житла у столиці

Нерухомість
2262
Як змінювались ціни на оренду житла у столиці
Як змінювались ціни на оренду житла у столиці
У Києві оренда подорожчала за останній рік майже на 30%. А від початку повномасштабного вторгнення ціни на квартири зросли аж на 50%.
Про це йдеться в нашій статті:

Скільки коштує винайняти квартиру в Києві: огляд цін напередодні осені

Так, у лютому 2022 року можна було орендувати однокімнатну квартиру в середньому за 12 тис. грн. У липні 2024 року — вже за 18 тис. грн.
Двокімнатні квартири в Києві додали в ціні на 43%. Якщо раніше житло можна було орендувати за 15 тис. грн, сьогодні це коштує в середньому 21 500 грн.
Середня зарплата у Києві, за даними сайту пошуку роботи Work.ua, становить 25 тис. грн. Тож у сім’ї з двох людей оренда двокімнатної квартири забиратиме 43% від доходу. За умови, якщо обрати житло за середньою ціною із косметичним ремонтом.
Щоб орендувати одному однокімнатну квартиру, яка в Києві в середньому коштує 18 тис. грн, доведеться викласти 72% зарплатні.

Довідка Finance.ua:

  • Згідно з дослідженням аналітиків порталу нерухомості ЛУН, лідером з продажу нерухомості на первинному ринку є не Київ, а Львів. У середньому вартість квартири у новобудовах цього західного міста становить 58 тисяч доларів.
  • Друге місце посідає Київ, де середня ціна однокімнатної квартири на первинному ринку становить 52 тисячу доларів.
  • Третє місце за вартістю однокімнатних квартир на первинному ринку посідає Ужгород із середньою ціною 50 тисяч доларів. На четвертій позиції знаходиться Дніпро, де середня вартість однокімнатної квартири у новобудові становить 45 тисяч доларів. Замикає п’ятірку Кропивницький із середньою вартістю однокімнатної квартири на рівні 41 тисячі доларів.
Оберіть найвигідніший депозит серед надійних банків України. Порівняння ставок та умов депозитів на Finance.ua:

Депозити в банках

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас