Як перевірити неоплачені рахунки попереднього власника при купівлі квартири — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як перевірити неоплачені рахунки попереднього власника при купівлі квартири

Особисті фінанси
1025
Як перевірити неоплачені рахунки попереднього власника при купівлі квартири
Як перевірити неоплачені рахунки попереднього власника при купівлі квартири
При купівлі квартири потрібно завжди перевіряти стан особового рахунку попереднього власника, щоб уникнути неприємних сюрпризів у виглядів боргів за електроенергію.
Про це пише YASNO.
Також потрібно обов’язково переоформити особовий рахунок на себе. Це необхідно зробити, якщо ви отримали квартиру від родичів. Тільки так ви матимете всю інформацію щодо нарахувань, боргів та оплат, а також уникнете відключення за борги, про які могли і не здогадуватися.

Як переоформити рахунок?

  • Зверніться до вашого оператора системи розподілу. Ось тут є всі контакти.
  • Потім — напишіть нам або залиште заявку на сайті.
Також в Yasno пояснили, як відбуватиметься відключення електрики боржникам. Компанія-постачальник електроенергії Yasno не буде відключати за борги усіх споживачів підряд. Про це повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко. За його словами, Yasno не буде відключати всю Україну, оскільки працює з приватними клієнтами лише у Києві та на Дніпропетровщині.
«Ні, ми не будемо відключати всіх підряд. У нас є чіткі критерії і по сумі, і по „віку“ заборгованості. Наразі таких кандидатів на відключення більше 70 тисяч у Києві та Дніпропетровській області і їхній загальний борг становить понад 600 млн грн», — пояснив Коваленко.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів України скасував заборону на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) та стягнення заборгованості за ЖКП для населення у разі несплати. При цьому мораторій і надалі діятиме на територіях, на яких ведуться бойові дії;
  • після підвищення з 1 червня тарифу на електроенергію для побутових споживачів до 2,64 грн за кіловат-годину, населення всеодно недоплачує майже половину від того, скільки реально має платити. Про це заявив гендиректор постачальника електроенергії Yasno (компанія в структурі ДТЕК) Сергій Коваленко. За словами Коваленка, насправді населення має сплачувати 5,44 грн за кіловат-годину.
До речі, у Finance.ua з’явилась своя сторінка в Instagram. Підписуйтесь — буде яскраво, цікаво і корисно для вашого 👛 гаманця. 👇Доєднуйтесь до Instagram Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас