Види добровільної сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Види добровільної сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування

Особисті фінанси
289
Види добровільної сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування
Види добровільної сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування
Добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування є простим способом робити добровільні страхові внески, щоб збільшити власні пенсійні виплати в майбутньому або надати адресну підтримку пенсіонерам.
Про це нагадали у головному управлінні Пенсійного фонду України у Донецькій області.

4 види добровільної сплати коштів

Доплата до мінімального страхового внеску. Якщо сплачена сума страхового внеску була менша за мінімальну, можна здійснити доплату до мінімального страхового внеску в такий спосіб, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою за мінімальний страховий внесок.
Добровільна сплата єдиного внеску за поточні періоди. Суми сплачених страхових внесків зараховуються за місяць, у якому надійшли кошти на рахунок ПФУ.
Цей місяць буде зараховано до страхового стажу та за нього буде враховано заробітну плату — для незастрахованих осіб, а для застрахованих — збільшено зарплату для обчислення пенсії.
Добровільна сплата єдиного внеску за попередні періоди. Особи беруть добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування протягом строку, визначеного в договорі про добровільну участь, але не менше одного року, крім договорів про одноразову сплату.
Благодійні пожертви на виплату пенсій. Будь-яка юридична або фізична особа, громадянин, який проживає в Україні або за кордоном, може сплатити певну суму коштів, яка буде спрямована на пенсійні виплати конкретному пенсіонеру або використана як додатковий фінансовий ресурс Фонду.
У ПФУ додали, що відповідно до закону № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», добровільну участь у пенсійному страхуванні можуть брати як застраховані, так і незастраховані особи старші 16 років.
Умовами участі є:
  • наявність інформації про таких осіб в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування;
  • таким особам не призначено пенсію в солідарній системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.
Нагдаємо, українцям доступна соціальна послуга натуральної допомоги. Розповідаємо, що це таке та хто і як може її отримати.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас