Volvo скоротив план продажів через слабкий попит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo скоротив план продажів через слабкий попит

Технології&Авто
63
Volvo скоротив план продажів через слабкий попит
Volvo скоротив план продажів через слабкий попит
Шведський автовиробник Volvo заявив, що зосередиться на захисті прибутку, а не на збільшенні обсягів.
Автовиробник зосереджуватиметься на захисті рентабельності, а не на збільшенні обсягів, і тому очікує, що цього року продажі зростуть на 8 відсотків у порівнянні з попереднім прогнозом на 15 відсотків.
«Попит продовжує знижуватися і зараз впливає на сегмент преміум-класу», — йдеться у заяві Volvo.
Бренд, що належить Geely, уже зменшив свій прогноз прибутку минулого місяця, посилаючись на невизначену світову економіку та підвищення тарифів на електромобілі, виготовлені в Китаї, де він має певне виробництво.
За останні тижні Volkswagen, Stellantis, Aston Martin, Mercedes-Benz і BMW знизили свої очікування прибутків.
У вересні шведська компанія також приєдналася до зростаючого списку автовиробників, які скорочують амбіції щодо електромобілів, відмовившись від мети продавати лише повністю електричні автомобілі до кінця десятиліття.
Виробник електричних позашляховиків EX90 та EX30 заявив, що йому може знадобитися зберегти деякі гібридні моделі у своєму портфоліо на тлі уповільнення ринку електромобілів з акумуляторами.
Операційний прибуток Volvo у третьому кварталі перевищив очікування завдяки високому попиту на її моделі з акумулятором.
За цей період роздрібні продажі зросли на 3 відсотки до 172 849 автомобілів, причому 48 відсотків від загального обсягу становили повністю електричні та гібридні автомобілі.
Volvo заявила, що компанія адаптується до ціноутворення в Китаї, що призвело до зниження обсягів продажів на найбільшому в світі автомобільному ринку.
«Внутрішня ініціатива компанії з підвищення ефективності витрат уже призвела до зниження змінних витрат і залишається важливою сферою уваги, і дії в цій сфері будуть прискорені», — заявили у Volvo.
За матеріалами:
motorcar
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас