Валютний ринок повернувся до сезонних коливань — Фурман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютний ринок повернувся до сезонних коливань — Фурман

Валюта
2357
Валютний ринок повернувся до сезонних коливань — Фурман
Валютний ринок повернувся до сезонних коливань — Фурман
Валютний ринок повернувся до сезонних коливань, які були до великої війни, коли взимку гривня частково послаблювалась, а навесні, влітку й на початку осені зміцнювалась.
Про це розповів Василь Фурман, доктор економічних наук, заступник голови Ради НБУ в ефірі Українського Радіо.
«На початку жовтня Нацбанк перейшов до нової валютно-курсової політики — гнучкого курсоутворення. Ми заявили про те, що у нас більше не буде фіксованого курсу, а також, що гривня може коливатися у той чи інший бік. І зараз ми це спостерігаємо», — каже Фурман.
Він додав, що до кінця листопада гривня зміцнювалась, грудень і перші дні січня — послаблювалась, а зараз гривня стабілізувалась.

Актуальна інформація про курси валют в Україні 💵

«На послаблення впливали значні бюджетні видатки кінця минулого року, люди отримували зарплати і на частину коштів купували долар. Другий фактор — це той негативний фон наприкінці минулого року, пов’язаний із зовнішнім фінансуванням нашої держави», — пояснює заступник голови Ради НБУ.
Ще один чинник, за його словами, незначний дефіцит готівкового долара у зв’язку зі святковим періодом у США.
«Зараз цього дефіциту немає. Згадані фактори були тимчасовими, і зараз ситуація на валютному ринку є стабільною і контрольованою», — підсумував він.
Finance.ua запускає безкоштовну валютну розсилку для тих, хто стежить за валютним ринком та хоче розуміти й аналізувати пов’язані з валютним курсом події. Отримуйте щопонеділка найважливіші оновлення за тиждень у світі валют, ексклюзивні фінансові поради та прогнози по курсах на прийдешній тиждень безпосередньо на вашу поштову скриньку!
За матеріалами:
Українське радіо
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас