В уряді з’явиться нова інституція — Міністерство повернення українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді з’явиться нова інституція — Міністерство повернення українців

Казна та Політика
314
В уряді з’явиться нова інституція — Міністерство повернення українців
В уряді з’явиться нова інституція — Міністерство повернення українців
Голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія анонсував створення нової інституції в уряді. За його словами, вона має робочу назву — Міністерство повернення українців.
Про це він розповів у себе в Telegram.
Як зазначив Арахамія, наразі у фракції «Слуга Народу» обговорюють кандидатів, які могли б очолити нове міністерство.
Під час форуму «Україна 2024» 27 серпня президент України Володимир Зеленський також анонсував міністерство, яке відповідатиме за повернення українців з-за кордону.
За словами глави держави, у МЗС просто не вистачить сил «не втратити 7,5 млн українців». Зеленський зазначав, що без примусу потрібно повернути дітей, студентів та доросле населення з огляду на майбутнє відновлення країни після війни.
За даними УВКБ ООН, станом на липень в Європі нараховувалося 6 021 400 біженців з України. Найбільше українських біженців проживали в Німеччині (понад 1,1 мільйона людей), Польщі (957 тисяч) та Чехії (353 тисячі). Крім того, ще 558 300 біженців з України перебували за межами Європи.
У червні Рада ЄС ухвалила рішення про продовження тимчасового захисту для українських біженців до 4 березня 2026 року.
Нагадаємо, 4 вересня Верховна Рада звільнила Ольгу Стефанішину з посади віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, міністра юстиції Дениса Малюську, Руслана Стрільця з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів, Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.
Заяви про відставку Малюська, Стрілець, Камишін, Стефанішіна, Верещук, а також Коваль написали 3 вересня. Окрім них планували звільнити й міністра закордонних справ Дмитра Кулебу, однак наразі Рада ще не голосувала з цього питання.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас