В України найбільший у світі бюджетний дефіцит, — депутат ВР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В України найбільший у світі бюджетний дефіцит, — депутат ВР

646
В України найбільший у світі бюджетний дефіцит, — депутат ВР
В України найбільший у світі бюджетний дефіцит, — депутат ВР
В України унікальна ситуація, при якій її бюджетний дефіцит є найбільшим у світі, адже видатки удвічі перевищують доходи. Ситуація складна, адже війна — це дуже дорого.
Про це сказав член Комітету ВР з питань бюджету Павло Фролов.
«Щороку наша країна шукає близько 40 млрд доларів, аби покрити виплату усіх соціальних видатків, пенсій, зарплати вчителям та лікарям. Адже всі податки та збори і все, що заробляє Україна, спрямовуються на протидію агресії рф та підтримку армії», — пояснив парламентар.
Загалом, за його словами, ситуація із бюджетом складна, і вона є такою з початку вторгнення РФ. Цьогоріч ситуація із покриттям 40-мільярдного дефіциту є більш-менш нормальною завдяки виділенню фінансової допомоги з боку міжнародних партнерів. Однак Україні постійно потрібно боротися, аби дана підтримка не зменшувалася і в наступному році.
«Бюджетний процес розпочнеться у вересні, там ситуація набагато гірша, тому ми докладаємо всіх зусиль, аби переконати наших партнерів, що допускати зменшення підтримки України не можна. У нас унікальна ситуація: бюджетний дефіцит найбільший у світі. Видатки удвічі перевищують доходи. Ситуація складна, адже війна — це дуже дорого», — підсумував депутат.

Довідка Finance.ua:

  • 22 липня Україна оприлюднила заяву на Лондонській фондовій біржі, в якій повідомила, що з Комітетом власників єврооблігацій України було досягнуто принципових домовленостей щодо реструктуризації суверенних боргових цінних паперів, випущених на міжнародних ринках капіталу, на суму 23,4 млрд доларів США.
  • Угода про реструктуризацію передбачатиме, що існуючі єврооблігації в обігу будуть обміняні на пакет нових єврооблігацій із номінальним зниженням вартості боргу на 37% на початковому етапі та зниженням чистої приведеної вартості боргу на близько 60%. Що це дасть — розповіли за посиланням.
Обрати кредитну карту непросто. Зате правильно обрана карта стане незамінним помічником. Ми вирішили допомагати нашим читачам у пошуку таких помічників. Для цього створили спеціальний сервіс.

Сервіс для вибору кредитних карт

За матеріалами:
Novyny.live
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас