В Україні продали першу будівлю зі стартовою ціною у гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні продали першу будівлю зі стартовою ціною у гривню

Казна та Політика
528
В Україні продали першу будівлю зі стартовою ціною у гривню
В Україні продали першу будівлю зі стартовою ціною у гривню
Фонд держмайна повідомив, що 10 вересня відбувся перший аукціон з приватизації «гривнівки» (об'єкта зі стартовою ціною в 1 гривню) на суму понад 1,5 млн грн.
Під час торгів вдалося продати нежитлову будівлю колишнього приймального радіоцентру для управління повітряним рухом. Загальна площа обєкта становить 25,8 кв.м.
За об’єкт змагалися 11 учасників, що зумовило зростання ціни від 1 грн до фінальної у 1 500 001 грн. Також покупець має додатково сплатити 300 тис. ПДВ, тож загальний економічний ефект може становити 1,8 млн грн.
«На прикладі цього аукціону ми побачили, що такі об’єкти цікаві, на них є попит і учасники під час аукціону визначили його ринкову ціну. Це забезпечило зростання ціни продажу об’єкта, і надалі кошти від продажу надійдуть до державного бюджету», — зауважили у ФДМУ.
Нагадаємо, Фонд державного майна України виставив перші чотири об’єкти нерухомості в Одеській та Житомирській областях зі стартовою ціною в 1 гривню. Кошти від приватизації безпосередньо спрямовуються до державного бюджету, з якого фінансуються, зокрема, Сили оборони України.
Символічна ціна у гривню це встановлений законом на період воєнного стану механізм визначення стартової вартості об’єктів, балансова вартість яких відсутня або дорівнює нулю. Ця символічна ціна дозволяє ефективно розпочати процес приватизації в нинішніх умовах.
Однак зауважується, що кінцева вартість об’єктів може бути значно вищою за стартову.
Об’єкти включають адміністративні будівлі та нежитлові приміщення різного призначення:
  • Перший об’єкт — нежила будівля площею 25,8 кв. м в Одесі. Це колишній приймальний радіоцентр для управління повітряним рухом, побудований у 1975 році. Будівля потребує поточного ремонту.
  • Другий об’єкт — адміністративна будівля загальною площею 281,5 кв. м у місті Рені Одеської області. До складу входять одноповерхова будівля, гараж, сарай, вбиральня та огорожа. Будівля 1960 року побудови має всі необхідні комунікації.
  • Третій об’єкт — двоповерхова адміністративна будівля площею 492 кв. м у місті Балта Одеської області. Комплекс 1968 року побудови включає котельню, убиральні, сарай та гараж.
  • Четвертий об’єкт — нежитлове приміщення (контора) площею 50,5 кв. м в місті Олевськ Житомирської області. Будівля має цегляні стіни, обшиті сайдингом, та всі необхідні комунікації.
Для участі в аукціоні необхідно також сплатити реєстраційний внесок у розмірі 1420 грн. Аукціони відбудуться у вересні.
Приватизація цих об’єктів надає можливість бізнесу отримати активи для розвитку, а державі — забезпечити їх ефективне використання. Нові власники зможуть створити робочі місця, сплачувати податки та розвивати місцеву економіку, — наголосили у повідомленні.
Кошти від приватизації безпосередньо спрямовуються до державного бюджету, з якого фінансуються, зокрема, Сили оборони України.
За матеріалами:
Букви
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас