В Ірландії через дефіцит житла скоротять допомогу українським біженцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ірландії через дефіцит житла скоротять допомогу українським біженцям

Світ
530
В Ірландії через дефіцит житла скоротять допомогу українським біженцям
В Ірландії через дефіцит житла скоротять допомогу українським біженцям
Ірландський уряд готує зміни у програмі прихистку українських біженців. До кінця року українців можуть зобов’язати сплачувати за житло.
Про це заявив прем'єр-міністр країни Лео Варадкар, передає The Irish Times.
За словами прем'єра, уряд сподівається до кінця року прийняти заходи, які б зобов’язували біженців платити за житло. Також очікуються зміни у соціальних виплатах. Це має сповільнити наплив людей з України.
«Українцям тут все одно будуть раді. Будь-якому українцю, який приїде до Ірландії, не буде відмовлено, цього не станеться. Однак ситуація, яку ми маємо на цей час, полягає в тому, що цифри були дуже великими. Це чинить величезний тиск на розміщення біженців», — сказав Варадкар.
За даними уряду, щотижня до Ірландії прибуває від 500 до 800 українців, третина з них приїжджає після тимчасового захисту з інших європейських країн. Ірландія вже надала прихисток близько 100 тисячам українців.
«Цифри були дуже великими. Це чинить величезний тиск на розміщення. Нам потрібно вжити заходів, які сповільнять цифри, аби у нас було більше часу, щоб розв’язати питання з житлом», — зазначив він.
Лео Варадкар також зауважив, що уряд не може закривати очі на те, що є дефіцит житла для біженців, влада перебуває в ситуації коли розміщує людей у наметах і контейнерах.
За даними ірландського уряду, близько 14 тис. українських біженців уже знайшли собі роботу в цій країні, водночас зміни соціальних виплат заохотять людей більше працевлаштовуватися.

Нова реальність. Корисна інформація для тих, хто зараз в Україні, чи за кордоном

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас