Уряд затвердив порядок використання зібраних на United24 коштів на розмінування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд затвердив порядок використання зібраних на United24 коштів на розмінування

353
Уряд затвердив порядок використання зібраних на United24 коштів на розмінування
Уряд затвердив порядок використання зібраних на United24 коштів на розмінування
Кабінет Міністрів затвердив порядок використання коштів, зібраних на платформі United24, для фінансування заходів з гуманітарного розмінування.
Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.
Йдеться про кошти з рахунка Міністерства економіки, відкритого в рамках платформи United24. Після доопрацювання та проходження відповідних процедур Порядок буде опубліковано у відкритому доступі.
«Затверджено чіткі та практичні механізми використання коштів, що надходитимуть на спеціальний рахунок Мінекономіки для фінансування заходів з гуманітарного розмінування. Що важливо для нас і для донорів — процес буде максимально прозорим», — зазначила перша віце-прем'єрка — міністр економіки Юлія Свириденко.
Вона додала, що порядок передбачає регулярне оприлюднення інформації про потреби у сфері гумрозмінування на офіційному веб-сайті Мінекономіки та порталі «United24». Розпорядники коштів зобов’язані публічно звітувати про придбані чи надані за отримані кошти товари, роботи та послуги.
Кошти з рахунка Мінекономіки для фінансування заходів гуманітарного розмінування можуть бути використані на:
  • фінансування заходів гуманітарного розмінування територій, забруднених вибухонебезпечними предметами, організацію робіт з розмінування та подальшого транспортування ВНП різного калібру до місця знищення тощо;
  • доукомплектування техзасобами піротехнічних підрозділів;
  • закупівлю машин механізованого розмінування (роботизованих комплексів важкого класу), піротехнічних машин важкого типу, оперативно-піротехнічних машин і т.д.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас